Kategorier
Uncategorized

Återstart av föreställningen “Det händer mystiska saker…”

2018 i oktober lanserade vi föreställningen “Det händer mystiska saker…” som hade urpremiär på Rosenlunds Herrgård i Jönköping. Vi ville skapa något helt nytt genom att kombinera en halvautentisk historia tillsammans med magi och teater i en tidstypisk miljö ett hundra år tillbaks i tiden.

Några ett hundra år gamla brev från en vind på ett föräldrahem kom att bli inspiration till en historia med spännande förtecken. När vi lanserade föreställningen 2018 flyttade vi oss 100 år tillbaka i tiden. Spanska sjukan hade precis brutit ut och kom att ta 50 miljoner liv. Vi berörde detta i samband med föreställningen redan 2018 och 2019. Strax efter föreställningen åkte vi till en intensiv studieresa i Las Vegas för ytterligare inspiration och magi-studier. Väl hemma i Sverige 23:e december anade vi inte hur mycket historien skulle gå i arv med ännu en farsot.

Under 1918-1920 var det dessutom stora oroligheter inte minst genom det ryska inbördeskriget något som dessvärre även det upprepar sig.

Vad hände då 1922?
Dansförbud infördes 18:e oktober vid Stockholms kaféer och restauranger utan särskilt tillstånd. Den 5:e november upptäckte Howard Carter farao Tutankhamons grav i Egypten. Mycket annat inträffade också “för ett hundra år sedan” i en värld som i vissa avseende är allt för lik dagens värld.

Vi kan utlova en helt unik upplevelse med magi, historiska förtecken och mycket känslor, väl värd att minnas.

Mycket välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.